Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Bu gün, 23 Nisan, yarın , 24 Nisan...

Naci Sözen

23 Nisan 2011, 19:29

Naci Sözen

TARİHİMİZDE,  23 NİSAN  VE  24 NİSAN “ GÜNLERİ  NEDEN ÖNEMLİDİR ?

 

(BU GÜN  23 NİSAN, YARIN İSE,  24 NİSAN…)

 

 

 

Bu gün 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.. Milli Egemenliğimizin simgesi olan TBMM’nin açılışının 91. Yıldönümü’nü kutluyoruz. Gazetelerimizden biri “ Bu gün 23 Nisan, Hüzün Doluyor İnsan..” başlığını atmış.. Bu günü kutlarken,  üzüntümüz sadece  bir “hüzün” ile geçirilebilecekse çok iyi, denebilir. Fakat, iki gün önce, bölücü terör militanları öncülüğünde, bölücü yandaşları tarafından İstanbul Caddelerinde sergilenen ayaklanma, isyan, başkaldırma, yakma, yıkma, kırma ve yok etme eylemleri sırasında, Şanlı Bayrağımızın gönderinden haince indirilerek yere atılmasını,  ayrıca, PKK üyesi ve silahlı militanı olduğu için  bu suçtan (terör suçundan)  hüküm giyen malum milletvekili adayları için, YSK’nun vetosu, zor kullanılarak, tehdit, saldırı ve hedef göstermelerle geri aldırılıp, Anayasa maddelerinde “ terör suçlarından hüküm giyenler, bu suçlar affa uğrasa bile milletvekili olamazlar” hükmü, hala orada  (Anayasa) durduğu halde,  vetoları kaldırılarak T.C.Devleti’nin Egemenliği tartışmaya açılmış olduğu bu günlerde,  23 Nisan’ı, büyük acı ve kaygılar içinde yaşamakta  olduğumuzu söylemeliyiz, diyorum.. Bu konularla ilgili ayrıntıları “Teslim Olduk” başlıklı yazımızda anlatacağız. Şimdi, 23 Nisan ve her yıl bu günlerde krizini yaşadığımız 24 Nisan günlerinin önemini özetlemeye çalışalım.


       Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin  ve Ulusal Egemenliğimizin temelini teşkil eden Milli Mücadele (Kurtuluş Savaşı)  destanımızı ve bu mücadeleyi gerçekleştiren kahramanları unutmamak için hiç olmazsa Milli Bayram günlerinde hafızalarımızı yoklayalım. Ulusal Egemenliğimizin kazanılması ve korunması yönünden, bu gün, yani, 23 Nisan 2011 günü, Milletçe, 91. yılını  kutlamakta olduğumuz bayramımızın, artan bir coşku ile,  sonsuza kadar kutlanmaya devam edilmesini diliyor, herkesin bu yüce bayramını gönülden kutluyoruz. Sonuç olarak, 23 Nisan günleri, Kurtuluş Savaşımızın temeli olması, Milli Egemenlik ve Bağımsızlık gününü hatırlatması, Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak gibi kutsal sayılan değerlerimize olan sevgimizi pekiştirmesi yönlerinden bizler için çok önemli bir gündür.

 

Bu günün hemen ertesinde yaşayacağımız “ 24 Nisan” gününün önemi nedir? Bizim yakın tarihimizle ilgili olarak önemi olan “ 24 Nisan “ günü, Ermeniler tarafından, Anadolu’da isyan çıkararak Osmanlı Ordusu’nu arkadan vuran, düşmanlarla işbirliği yapan, halkımızı katleden  ve sonrasında başarısızlığa uğradıklarında, geleceğe yatırım olsun diye  SÖZDE  SOYKIRIM GÜNÜ “ olarak seçilen, bir asırdan beri sürekli canlı tutulan ve dünya çapında yayılarak bir çok ülkenin kanunlarına girmesi ve meydanlarına anıtlar dikilmesi gibi önemli aşamalar kazandırılan bir gündür.

 

Tarihimizi bilmediğimiz, okuma alışkanlığımızın az olduğu ve hafızamızın zayıflığı gibi eleştirileri haklı çıkarırcasına, toprak bütünlüğümüzü ve Milli varlığımızı tehdit eder seviyeye gelmiş olan bu ve benzer olaylara karşı ilgisiz ve bilgisiz davranmayı sürdürüyoruz. Düşmanlarımız ise, tarihin derinliklerinden gelenler dahil hiçbir sorunu unutmuyor, yazıyor, okuyor, yayıyor ve canlı tutarak, fırsatını bulduğunda  hemen karşımıza çıkarıyorlar.


" OSMANLI ARŞİVLERİ YILDIZ TASNİFİ /ERMENİ MESELESİ " KİTABINA GÖRE,(RESMİBELGELER), Özetle ; (belgedeki bilgileri aynen alıyoruz),


" Osmanlı Devleti 1. Dünya savaşı içinde Doğu cephesi başta olmak üzere bir
çok cephede savaşırken Ermeni Komitelerinin doğu şehirlerinde isyanlar
çıkarması, düşmanla işbirliği yapması ve Türk halkını katletmeleri üzerine,
önceden olayların boyutu anlaşılamamış ve kısa süreceği düşünülmüştür. Ancak, Ermeni saldırıları artarak yayılınca, OLMAK, YADA OLMAMAK ayrımında olan Osmanlı Devleti, bu kötü durumun vahametini anlar ve zamanın dahiliye Nazırı,Talat Paşa, Erzurum Mebbusu Vartkes Efendiye, Ermenilerin düşmanla işbirliğini sürdürmeleri halinde şiddetli tedbirler alınacağını ihtar eder.


Osmanlı Devletinin seferberlik ilan etmesinden 9 ay sonra bile isyanlar
devam ettiğinden köklü tedbirler alınmasına karar verilir. 24 Nisan 1915
günü, vilayetlere ve mutasarrıflıklara gizli bir telgraf çekilerek, Ermeni
Komite merkezlerinin kapatılması, evraklarına el konulması ve elebaşlarının
tutuklanması istenir. 26 Nisan 1915 günü Başkumandanlık tarafından
birliklere mesajlar çekilerek 2345 Ermeni Komitacısının /isyancı çetelerin
liderleri/tutuklanması sağlanmıştır. İşte, Ermeni isyanlarının dönüm
noktası olan ve Ermenilerin başarısızlığının en önemli dönüm olayı olan bu
tutuklamanın hareket günü ki, bu gün  24 Nisan günü olup,  Ermeniler için “ ENKÖTÜGÜN/KARAGÜN” olduğundan sözde SOYKIRIM GÜNÜ olarak kabul edilmiş ve kutlanmaya başlanmıştır..”

 

Araştırmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgileri okurlarla paylaşmak ve bir birini takip eden bu iki gününün bizler için ne kadar önemli  (zıt etkilerle)   olduğunu hayretlerinize sunmak istedim. Bayramımız tekrar kutlu olsun….

 

 

Yazan / Araştıran ; Av. Naci SÖZEN,  23 Nisan 2011 /ANKARA

 

NOT:  Bölücü terör yandaşlarının İstanbul ayaklanmasında, Şanlı Bayrağımıza karşı giriştikleri menfur saldırıyı lanetlerken, inat olsun diye,  Bayrak_Gaziler isimli resim serimizi yazıya ekliyoruz.. N.S.

 

 

Bu haber 2242 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi