Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Garayerin Kör Dibine

Hasan Köksoy

04 Ocak 2015, 00:42

Hasan Köksoy

Ölçerler metreyle çakarlar kazığı
Fakıra fukaraya çok ettiler yazığı
Kiminin harçlığı yok kiminin azığı
Gardaş nasıl unutayım bu acıyı

İZİRAP EDENLERE IZDIRAP ÇEKTİRENLER
Herkes Gara lastiği bilmiyordunuz da onu da İrecep emmimden öğrendiniz.
Şimdiye kadar nöğürüdünüz siz ayanam! Bozdağda kuyruk mu sallardınız, yoksa tangıdı beleginde goşmar mı govalardınız!

Eşkiyayayla sağda solda kürdüğüşürken elalem ne der deyi heç düşünmediniz. Yüzünüz gırcaşmadı bile. O zaman zehniğizde ne gariban vardı, ne de başka bir şey.

Garayerin kördibine getmesi gereken insanlarla fingirdeşmektir sizin işiniz. Hem mahalleyi yakıyorsunuz, hemde mahalle cayır cayır yanarken düğün yapıp teftere gelini gibi heç ortadan çıkmıyorsunuz Eleğaşı heç utanmadınız. Garayerin kör dibine kadar yolunuz var. GURSAĞIMIZDAN HARAM LOKMA GEÇMEZ
Değeceğimiz çoktur bizim. Yeyeceğimiz olmasa bile haram dıkım geçmez ümüğümüzden. Gursağımız çok şey istemez bizim. Guru keş, guru soğan, yanında eğrim olsun yeter bize. Böyüklerimizden böyle öğrendik biz.

Böyanam rahmetli hep anlatırdı. “”Oğlum gıtlık oldu kırklı yıllarda. Karınca çaydan karşıdan karşıya geçti o yıllarda. Darı kekiçini guruttuk. Öğüttük un yaptık onu yedik. Dikenleri biçtik guruttuk saman ettik mallara yedirdik”” derdi.

Allah rahmet eylesin. Yavan öğünlerimiz çok olmuştur bizim amma haram öğünlerimiz asla olmamıştır. Ermenek halkı sürekli kuytuda kalmıştır. Hep ayağuçtadır. Devamlı sömürülmüştür. Memlekette bir sürü ganere var. Bu ganereler Ermenek halkını her seferinde dalamıştır.

Ermeneklinin iki yakası bir araya gelmemiştir hiç. Gahbe gavırın enikleri dat vermez bize. Aza kanaat eden halkımız devletine yelli zıgarmaz. Senelerdir kaşıkla verdiklerini çömçe ile geri aldılar. Üvey evlat muamelesine maruz kaldık.

Gurada duruyoruz artık. Gürpedek gattan aşağı gedeceğiz. Her şeyin bir gareri var. Müzmühal olmak üzereyiz. Timin umudumuz kalmadı artık. Kimseye güvenceme kalmadı. Hökümete güvencemiz kalmadı. Yoydular bizi. Bitirdiler.

Allah böyük. Engücü bu devran dönecektir. Elkit gibi dursakta bu aralar, gavsaramız daralsa da, cinimiz civildeşse de Zamanı gelince tarpadak ayağa kalkacağız. O zaman karşımızda herkes faldır faldır edecek. GIRAN GİRSİN
Memleketim usul usul uçuruma giderken, gursaklarında haram lokmayla lüks arabalarla eşgirenler gara yerin kör dibine getsin. Vatanı satanlar geberokuna uğrasın. Madencilerin hakkını vermeyenlere hışım ensin. Din üzerinden halkı sömürenlerin “sırtı yer beklesin, gözü pardı beklesin. Haine merhamet edenler çelengi dibinde gunnasın. Sürüm sürüm sürünsünler. Yatacak yer bulamasınlar emi! Ermenek dedikleri bir kaya dibi,
Uçurumda kalmış bir adam gibi
Çalıştır Fehmi ağa şu külüstür cibi
Sokaklarında gezelim de yola benzesin..

İlhami ETCİ- 24-11-2014- Ermenek

Bu haber 1698 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi