23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.
“Bayramınız Kutlu Olsun Çocuklar“.
“Tam 94 yıl önce“…
23 Nisan 1920 Türk Milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi açılır ve Türk ulusunun Egemenliğini ilan edilir.
23 Nisan 1924’te “Milli Bayram” ilan edilir.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocukları çok sevmektedir ve bu Bayramı çocuklara armağan eder.
23 Nisan 1929’da “Çocuk Bayramı” olarak kutlanır.
23 Nisan 1935’te “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı“ olarak yeniden düzenlenir ve kutlanır.
UNESCO 1979 yılını Çocuk Yılı ilan eder ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı uluslararası Bayram haline gelir ve 1979 dan beri Dünya çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı beraber kutlamaktadırlar.
Dünyadan 40’ın üzerinde ülkeden gelen çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bizim çocuklarımız ile beraber kutlamaktadır.
Milli Bayramını dünya çocukları ile paylaşıp kutlayan tek ve ilk ülke Türkiye’dir.
***
Özgürlüğün…
Eşitliğin…
Adaletin…
Kardeşliğin…
Barışın ve sevginin…
Tek dayanağı ulusal Egemenliktir.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak çocukların Bayramıdır.
“Bayramınız Kutlu Olsun Çocuklar“.
Evvel Babamın.
Dün benim bayramımdı.
Bu gün sizin bayramınız.
Yalnız sizlerin değil.
“Dünyadaki tüm çocuklarının Bayram“ı.
“Bayramınız kutlu olsun çocuklar“.
***
Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, Cumhuriyeti kuranları Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk açılışını yapanları, Şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.
Bu günün küçükleri yarının büyükleri olacak olan sevgili çocuklar!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum.
“Bayramınız kutlu olsun“…
“İyi Bayramlar Çocuklar“…
İbrahim Demirtaş 22.04.2014/Mersin
Bu haber 1501 defa okunmuştur.