Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

ŞİMDİ KÖYDE-Abdullah KARPUZ

Misafir Yazar

26 Mayıs 2010, 14:24

Misafir Yazar

Nisan Mayıs ayında kasabamızda olanlar veya gidenler bilirler. Şimdilerde herkeste bir telaş bir telaş.

Topakdaş tan taa Çavuş alanına kadar her taraf yemyeşil. Yukarı köye doğru kasabadan bakınca bağların yeşilliği bi başka yeşil şimdi.

Uçurumdan aşağıya doğru bakınca o ne yeşil öyle. Artık aşağı tarlaların yolları gece gündür hep trafik vardır. İnsan kesilmez.

Kasaba içinde bi kaç yerde fide satanlar her daim mevcut. Fidancılar yavaş yavaş kaybolmuştur artık. Sıra domates biber fidelerine gelmiştir.

Kadınlarımız her gün domates,biber fidesi ekmek için garık yapmaya taşınır hep aşağıya.
Biraz garık yapılır domatesler, salatalıklar, biberler ekilir, havarlık için ayrılan yerin geri kalanına patates, soğanlar ekilir.

Merravlar göreve başlar.Aybaham arığından, Değirmenalanı arığına kadar su nöbetleri başlar.

Artık su kavgası da başlar. Hele o gece suyu yokmu hepde gece suyu denk gelen erkekler küfürün biri bin para......

Mecburen gidilir. Su buldun gecesine gündüzüne bakılmaz artık diye.

Ekinler yemyeşil 15- 20 cm. uzar bu zamanlarda. Ara sıra kontrol edilir ilaç durumları filan ayarlanır.  Kooperatifin önünde her gün Akmanastır lı, Sarımazı lı ve köylüler çuval çuval gübre yükler arabalara.

Yaylalara davar sürüleri gitmeye başlamıştır çoktan. Sabahın erken saatlerinde davarcıların hay huy sesleri arasına çan sesleri karışır.

Anaların çocuklarına ilenme sesleri, bahçeye giren hayvanlara bağırmalar....

Bahar ne güzel şeydir, Toprak uyanır, insanlar kışın verdiği yorgunluk ve mahmurluktan uyanır. Hareket zamanı gelmiştir artık.
Garıklar yapılacak, fideler dikilecek, patates, soğan, fasulye ekilecek, gübrelenecek, su sırası gelince sulanacak,

Bu hareketlilik ve canlılık sürer giden böyle taa ki Ekim sonlarında kadar.
Hareket ve canlılık başladı artık şimdi KÖYDE................... Esen Kalın

Abdullah KARPUZ 18.05.2006

Bu haber 1985 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi