Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

MEDAŞ'IN REZALETLERİ-Hasan Şimşek

Misafir Yazar

31 Aralık 2011, 23:55

Misafir Yazar

HATLAR KOPMUŞ, DİREKLER YIKILMIŞ ELEKTRİKLER KESİK, İNSANLAR DONUYOR, ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR, HASTANE’DE DOKTORLAR ÇARESİZ! BİR SORUMLU YOK MU?

 

Kısa adı MEDAŞ olan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş’den bahsediyorum. Bu firma  Konya, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman’a elektrik dağıtımı yapan özel bir şirkettir. Bu illerde elektrik tüketen herkes elektriği bu firmadan satın alır. Geçen yıl tam bu günlerde Sarıveliler’de sık sık elektrik kesintisi nedeni ile vatandaşlar üşümüş, elektrikli ev aletleri bozulmuş, elektrik kesintisi nedeni ile okullar tatil edilmişti.

 

Gelecek yıl kendilerine çeki düzen verirler, altyapıyı düzenlerler, buranın doğa şartlarına göre önlem alırlar düşüncesi ile “MEDAŞ’IN AYIBI” diye 31 Aralık 2011’de Sarıveliler Postası’nda bir yazı yazmıştım. Anlaşılan mesajımız yerine ulaşmamış, alt kademelerde kalmış. Bu yıl yine hemen hemen aynı tarihlerde yoğun kar yağışı nedeni ile Sarıveliler’de  elektrik direkleri ( 26 tane direk )  yıkılmış. Kente elektrik taşıyan Taşkent ve Ermenek hattının her ikisinden de  kopukluklar nedeni ile enerji verilemez duruma gelmiştir.

 

Sarıveliler ve çevresindeki köyler  22 -25 Arlık tarihlerinde buz kesmiş, çocuklar kaloriferler yanmadığından ısınma sorunu yaşayacaklarından Kaymakamlık tarafından bir gün izinli sayılarak  okula gidememişlerdir. En son olarak Şehit Öğretmen Ali Yıldız İlköğretim Okulunun tamiri ile ilgili 28 Aralık 2011 saat 18.00’de TRT Haber Merkezi tarafından ilçe ile ilgili tanıtıcı  haber, elektrik kesintisi ( 18.24 ) nedeni ile yöre halkına duyurulamamıştır.

 

MEDAŞ’ın internet sitesindeki sloganı şöyle:

 

Tüm enerjimizle çalışıyoruz

Geleceği aydınlatıyoruz.

 

Devam ediyor:

“ MEDAŞ bünyesine katmış olduğu deneyimli uzman kadrosu ile sistemde yapmış olduğu köklü değişikliklerle çağı yakalamış ve müşterilerine hizmet götürmeyi hedef edinmiş mobil teknolojileri etkin kullanan bir elektrik dağıtım şirketidir.”

 

İnternet sitelerine güzel yazılar yazmak kolay, önemli olan  yazdıklarınızı  başarı ile uygulamaktır. Öncelikle MEDAŞ’ın çalıştırdığı personeli düşünmemesi vahim bir durumdur. Karda, tipide günlerce yıkılan direkleri  tamir edip kesilen elektrik bağlantılarını yapan insanlarımıza karşı hiç mi vicdani sorumluğunuz yok. Olsa idi yaz mevsiminde  zayıf bir altyapıya sahip Sarıveliler iletim hatlarının yenilenmesine  öncelik tanır halka ve elemanlarınıza bu kışta kıyamette dondurucu soğuğun ve tipinin acı etkisini yaşatmazdınız.

 

Deneyimli kadro diyorsunuz, sizin deneyimli kadronuz Sarıveliler ve çevresinin kışın çok soğuk olduğunu bilmiyor mu? Oradaki hava olayları hakkında bir bilginiz yok mu?

Sarıveliler ve çevresinin çok yüksek (1650-1750 m ) olduğunu bünyenizdeki uzman kadrolar  biliyor olmalı. Kışı şiddetli geçen Toroslar’daki yerleşim yerlerine giden iletim hatlarının yazdan bakılıp gözden geçirilmesi ticari olduğu kadar ahlâkî bir görev değil mi?

 

Sitenizdeki yatırımlar  bölümüne baktığımız zaman Sarıveliler. Başyayla ilçelerine 2011 yılında hiç yatırım yapılmadığını görüyoruz. Siz çağı halk için değil kendiniz için yakalamışsınız, sayenizde, yöre halkı geçen yüzyılın ortalarında terk edilen  aydınlatma aracı olan   çıraya, idareye, lambaya; ısınma aracı olarak da sobaya mangala döndü. Okullar geçen yüzyılın teknolojisine uygun yapılmadığından yakıt arcı  olarak soba kullanamıyorlar ama sayenizde çağın düzeyine değil gerisine gidiyoruz.

 

MEDAŞ olarak faturaları tıkır tıkır kesip tahsil ediyorsunuz ama geleceğimizi aydınlatmıyor, karartıyorsunuz. İlçenin tanıtımında büyük önem taşıyan bir TRT haberi elektrik kesintisi nedeni ile Taşeli Yöresi’ne iletilemiyor.

 

Türkiye’de saygın bir kurum olan Ermenek Belediyesi’nin ödenmemiş elektrik faturası nedeni ile elektriğini kesme gibi ağır bir eylem yaptığınız yöre halkı tarafından biliniyor. Bu eyleminiz de Taşeli halkına ağır bir cezadır. Ticaret yapıyorsunuz yöre halkı ve kurumları ile ilişkilerinizin sıcak olması her iki taraf için önem arz eder. Sizin firma olarak bunun bilincinde olmanız gerekirdi diye düşünüyorum.

 

Sonuç olarak, yöremizin idarecilerini ve siyasi aktörlerini, mangalda kül bırakmayan yiğitlerini göreve çağırıyor ve MEDAŞ’ı sorgulamalarını ve sorgulatmalarını talep ediyoruz. Hiçbir kurumun ve kuruluşun halkımızın geleceğini karartmaya hakkı yoktur.Öncelikli  olarak yatırım yapılacak olan Sarıveliler ve Başyayla ilçelerine 2011 yılında MEDAŞ’ın hiç yatırım yapmadığını kendi internet sitelerinde görüyoruz.

 

MEDAŞ,  “ Tüm enerjimizle çalışıyor

                   Geleceği aydınlatıyoruz. “  palavralarını bırakıp, geleceğe yönelik düzgün ve kalıcı altyapı çalışmalarına derhal başlatmalıdır. Yöremizin  siyasi ve idari aktörlerinden beklediğimiz de bu çalışmaları sıkı  takibe almalarıdır.

30.12.2011. Hasan ŞİMŞEK

Bu haber 2118 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi