| ||||||||||
| ||||||||||
EN ÇOK OKUNANLAR |
![]() Bıçak Baklası Kavurması
Merhabalar, kış mevsimi geçmeden kuru sebze yemeğini sunmak istedim sizlere Hazırlık: Taze yeşil fasulye içi dolgunlaşmadan önce alınır, verevine uzun ve ince olarak bıçakla kesilir. İlk gün güneşte, diğer günler gölgede kurutulur. Bozulmaması için kurutma aşamasının en başında tuz dökülür.
Malzemeler: Bıçak baklası, yağ, salça, soğan, biber, tuz
YAPILIŞI: Bıçak baklası haşlanır ve süzdürülür. Yağda kavrulan soğan ve salçaya fasulye ve tuz katılır. İsteyen kurutulmuş biberde koyabilir. Tatları birbirine karışıncaya kadar iyice kavrulurlar. Yemek sarımsaklı yoğurtla servis edilir ve acı konulabilir. Rahime KAYA Bu haber 1162 defa okunmuştur.
|
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA |
||||||||
© 1999 - 2025 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. Ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Altyapı: MyDesign Haber Sistemi |