Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Pekmezli Hoşmerim

Pekmezli Hoşmerim

Tarih 26 Mayıs 2010, 12:28 Editör Kazancı Haber

Tamamen yöreye ait kültürün ürünüdür ve umarım bilmeyenler de yapıp tadarlar

Malzemeler; Tereyağı, pekmez, su, ekmek, ceviz içi

Yapılışı; Mayalı ekmek(şimdilerde yapılacaksa, normal ekmek) doğranır. Tereyağı eritilir, pekmez ve su katılarak kaynatılır. Tadın, damak tadınıza uygun olup olmadığı kontrol edilir ve duruma göre su veya pekmez artırılır.

Kaynamakta olan yağlı şerbete, doğranılmış ekmekler katılır ve ekmek şerbeti tamamen eminceye kadar ateşte bekletilir. Hoşmerim tabağa alınır. Üstüne dövülmüş ceviz serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun. Rahime KAYA

Bu haber 2216 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yemeklerimiz

SULUDİRİ ÇORBASI:

SULUDİRİ ÇORBASI: Ramazanı Şerifleriniz hayırlı, Sofralarınız bereketli, Orucunuz ve Dualarınız kabul olsun.

ÜZÜM CACIĞI:

ÜZÜM CACIĞI: “Barana’dan koruk üzüm koparıp cacık yapıp içenlere selam olsun…”
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi