KAZANCI HABER (... Bir Haberden Daha Fazlası ...)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM
Ermenek davasında karar açıklandı

Ermenek davasında karar açıklandı

Tarih 21 Temmuz 2016, 23:58 Editör Naci Sözen

18 işcinin canına 13 yıl

Ermenek davasında karar açıklandı

 

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 2014 yılı Ekim ayında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili 2'si tutuklu 16 sanığın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasında son duruşma yapıldı. Patron olan tutuklu sanık Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar 13 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan ruhsat sahibi Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesinin o dönemki Müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan ve bugün sona eren duruşmada sanıklar hakkında karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar, taraf avukatları ve ölen madencilerin aileleri katıldı. İddianameyi ve mütalayı hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Timur Çadırcı'nın son kararnamede Çankırı'ya atanması nedeniyle yerine davaya Başsavcı Bilgehan Yücel katıldı.

Annenin isyanı: "Çocuğuma nasıl anlatacağım?"
Annenin isyanı: "Çocuğuma nasıl anlatacağım?"

Duruşmada, Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün 18 yetkilisi hakkında 'Görevi Kötüye Kullanma' suçundan Danıştay kararı ile soruşturmaya izin verilmesinin ardından, Ermenek Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianame okundu.

Ardından Cumhuriyet Başsavcısı Yücel, MİGEM dosyasının da mevcut dava dosyasıyla birleştirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti talebi reddetti. Duruşmada avukatların son sözleri dinlendi. Ardından duruşmaya bugün sabah devam etmesi için ara verildi.

Sanıklara ceza

Bugün yeniden başlayan duruşmada mahkeme heyeti sanıklar hakkındaki kararını açıkladı. Cumhuriyet Savcılığı'ın iddianamesinde ve duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasında sanıkların 'Bilinçli taksirle birden fazla ölüme neden olma' suçundan yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanıkların cezasını 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçu olarak değerlendirdi.

Buna göre, tutuklu sanıklardan Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar 13 yıl 9 ay, Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi teknik nezaretçisi tutuklu Ali Kurt 13 yıl 9 ay, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan da 2 yıl 1 ay; olayın ardından tutuklanan ve geçen 4 Mayıs günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ruhsat sahibi Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesinin o dönemki Müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Has Şekerler Madencilik şirketinin maden mühendisleri Cemile Karaca 6 yıl 8 ay, yaklaşık 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan ve hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan ancak halen yakalanamayan Yavuz Özsoy 18 yıl 9 ay, aynı şirketin iş güvenlik uzmanı Engin Yetim 5 yıl 6 ay, barut biriminde görevli işçi Naci Özsoy, 'Evrakta sahtecilik' suçundan 3 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Beraat edenler.

Has Şekerler Madencilik şirketinin maden mühendisi Nuray Yetiş, Ermenek Cenne Linyit Kömür İşletmeleri Müdürü Mehmet Zeybek ile eski yönetici ve çalışanlar Hayrettin Kirazcı, Hüseyin Hüsnü Özbey, Ojen Ünlü, Cemal Demircioğlu, Şerafettin Zeybek, Ahmet Dağdeviren, Mustafa Ayan beraat etti.

 

 

Bu haber 990 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

2014-Ermenek KömürOcağı Kazası

Ermenek maden Kazasının 5. yılı

Ermenek maden Kazasının 5. yılı Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında, su baskını sonucu 18 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasının...

Ermenek’te 18 işçiyi üç ihmal öldürmüş

Ermenek’te 18 işçiyi üç ihmal öldürmüş maden ocağındaki su baskınında 18 işçinin ölümüne ilişkin gerekçeli karar açıklandı.

ANKET

Kazancı Haberi Hangi Sosyal Platformudan Takip Ediyorsunuz






Tüm Anketler

Şu Masada Kağıt Oynayanlar Nereli ?29 Mart 2023

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 Kazancı Haber Sitesindeki yazı, içerik ve fotoğraflar asla izinsiz kullanılmaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumlar sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi