Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Facebooktaki 10 tehlike ve farklı 10 sosyal ağ sitesi

Kazancı Haber

15 Temmuz 2010, 01:03

Kazancı Haber

Sosyal ağlardaki 10 büyük tehlike

 

Sosyal ağlar günlük sosyal yaşantımızın önemli bir parçası haline geldi. Yüzlerce milyon kullanıcı işin içinde olunca bu kadar bilgi ve imkan kötü niyetli kişilerin de ilgisini çekti. Ortaya çıkan en önemli 10 tehtidi Palo Alto Networks araştırma sonuclarını sizlerle paylaşıyoruz... !


1. Sosyal ağ kurtları:
Koobface başta olmak üzere Facebook botlarla ve virüs saçan zararlılarla dolup taşıyor. Koobface en büyük botnet olmayı başarıyor ve Facebook, MySpace, Twitter, Friendster gibi ağlar üzerinde hesapları botnet'ine katmayı sürdürüyor. Spam reklamlardan da para kazanıyor

2. Phishing tehlikesi:
FBAction üzerinden gelen e-postalar kullanıcıları Facebook hesabını bu bağlantı üzerinden açtıklarında bütün hesapları ele geçirilebiliyordu. Siz siz olun, e-posta bağlantıları üzerinden hesap açmayın.

3. Trojan:
Bu bağlantıya mutlaka tıkla diye kullanıcıları kandıran trojanler arasında en tehlikelisi Zeus oluyor. Büyük hırsızlıklar düzenleniyor. URL Zone ismindeki zeki bir trojan ise hesabın hırsızlar için değerini ölçüyor ve büyük hedeflere yöneliyor.

4. Veri sızıntıları:

İş yerinizin iç işlerinin sosyal ağlardaki durum güncellemeleriyle ortaya çıkması riskine hazır mısınız? Ticari sırlarınız bu rahat ortamda dile getirilebilir, projeleriniz sızabilir, ele geçirilen bir hesap e-posta ve şirket hesaplarıyla aynı kullanıcı isim ve şifresini kullanıyorsa daha kötüsü de olabilir.

 

5. Kısaltılmış url'ler:
Tinyurl gibi bağlantılar özellikle Twitter üzerinde yaygın. Bir video ya da yazı için tıklayıp da trojan ile karşılaşabilirsiniz.

6. Botnetler:
Botnet haline geldiğinizde hesabınız ve bilgisayarınız yasadışı işler için de kullanılabiliyor.

7. Gelişmiş tehlikeler:
APT olarak kısaltılan Advanced Persisstent Threats yani gelişmiş, ısrarcı tehditler özellikle önemlikişilerin bilgilerini topluyor. Yöneticiler ve devlet adamları hakkında kritik sistemlere giriş için uzun vadede dikkatli bir şekilde bilgi topluyorlar.

8. Cross-Site Request Forgery (CSRF):
Siteler arasında gezerken facebook hesabının da bazı sitelere bağlı olduğunu görmüşsünüzdür. Bundan yararlanan ve tarayıcılardaki açıkları kullanan saldırganlar başarılı saldırılar düzenleyebiliyorlar ve salgınlar başlatabiliyorlar.

9. Sahte kimlik:
Politikacılar da dahil olmak üzere binlerce takipçisi olan önemli kişilerin sosyal ağ hesapları çalınıyor. Bu da olmazsa onların adına sahte hesaplar açılıyor ve gerçek kişileri utandıracak yayınlar yapıyor.

10. Güven:

Kullanıcıların duyduğu rahatlık, güven tehlikelere karşı en büyük zayıflığı oluşturuyor. Arkadaşlarımızdan gelen bağlantılara merak edip tıklıyoruz ve şüphe etmiyoruz ama eğer onlar da ele geçirildiyse olan bize oluyor.

 

Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Baby Center Community 

1997 yılından bu yana kullanıcıların hizmetinde olan Baby Center, 2008 yılında bir karar alarak Baby Center Community portalını kurdu. Bu portalda küçük çocukları olan ebeveynler, tecrübelerini birbirleriyle paylaşıyor.

Blippy 

Bu sitede ise insanların satın aldıkları şeyler üzerinde tartışmalar yapılıyor. Böylece arkadaşlarınızın ne satın aldığını görebilir, kendi satın aldığınız şeyleri yine bu portal aracılığıyla arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Kiva 

Bu siteyi diğer benzerlerinden ayıran çok önemli bir özelliği var: O da Kiva'nın tamamen yardım amaçlı kurulmuş olması. Nitekim dünya genelinde bulunan fakirlere el uzatmayı hedefleyen site, bu amaç doğrultusunda faaliyet gösteriyor. 25 dolarlık minimum tutarı gözden çıkardıktan sonra bu bedeli bağış yoluyla ihtiyaç sahiplerine gönderiyorsunuz. Özellikle Afrika ve Güney Amerika'daki ihtiyaç sahiplerini baz alan site, hayırseverlerden büyük ilgi görüyor.

Patients Like Me 

Patientslikeme isimli bu sosyal ağ platformu, hastaları bir araya getiren bir mecra... Doktora gittiklerinde yaşadıklarını sitede okurlarıyla paylaşan kullanıcılar, aynı şekilde diğer hastaların da durumunu bu site aracılığıyla takip edebiliyor.

BakeSpace 

2006 yılının Ağustos ayında kurulan ve Babette Pepaj tarafından yayına verilen BakeSpace, kullanıcıların fotoğraf veya videoları upload (gönderme) edebilmesine, mesaj gönderebilmesine ve kendi arkadaş listesini oluşturabilmesine imkan veren bir sosyal ağ sitesi... BakeSpace'te yemekten iyi anlayanlar, yemek tarifi almak isteyenlerle de bu portal aracılığıyla kolayca irtibata geçebiliyor.

Virtual Tourist 

1 milyonu aşkın kullanıcısıyla dikkat çeken Virtual Tourist, özellikle dünyayı gezmek isteyen ve gezgin bir ruha sahip olan kullanıcılar için tasarlanan, oldukça kapsamlı bir portal... Bu site aracılığıyla gittiğiniz hemen her yeri diğer kullanıcılarla paylaşabilir, diğer kullanıcıların gittikleri yerlerle ilgili yaşadığı tecrübeleri yine bu portal aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Pingsta 

Dünyanın önde gelen ve internette bulunan mühendisleri arasına girmeye ne dersiniz? Yapacağınız iş çok basit: Önce CV'nizi dolduruyorsunuz ve sonrasında bu bilgiyi siteye gönderiyorsunuz.

Flixter 

Sinemayla yakından ilgilenenleri hedef kitlesi olarak belirleyen Flixter ile izlediğiniz sinemayla ilgili görüşlerinizi paylaşabilir, diğer izleyicilerin söz konusu sinema filmiyle ilgili ne düşündüğünü yine aynı şekilde öğrenebilirsiniz. 10 milyonluk tekil ziyaretçiye sahip olan site, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Digital Verse 

Bu sosyal ağ sitesi ise aradığınız ideal kişiyi bulmanızı sağlıyor. Özellikle belirli özelliklere sahip kullanıcıları gruplar haline getiren site, kullanıcılardan yoğun bir ilgi görüyor.

deviantART 

100 milyondan fazla galeri çalışması, 190 ülkeden 12 milyon üyesiyle dünyanın en büyük internet sitelerinden biri olan deviantART ile kullanıcılar fotoğraflarını, çalışmalarını paylaşıyor ve bunları belirli bir ücretten satışa çıkarıyor. Kaynak: http://www.chip.com.tr

 

Derleyen; Hasan KÖKSOY / KazancıHaber

Bu haber 2254 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi