| ||||||||||
| ||||||||||
EN ÇOK OKUNANLAR |
Kır Çiceği-Şiir
Hasan Köksoy KIR ÇİÇEKLERİ Kuyulardan sulandım, koyaklarda dolandım. Rastlamadım kimseye çay, kekik topladım. Karşıma kır çiçekleri çıktı, lal konuşamayan. Kafarların kızlarıymış, kırkkuyuda yaşayan Konuşamadı ama bana çok şeyler anlattı.
Hastaydı biraz, ağrıları da varmış tarif etti. Hasan KÖKSOY - Haziran 2007 Şiirin Öyküsü; Kırkkuyuya her yaz tatilinde giderim, bu yaz yine oradaydım. Çocukluğumun geçtiği o yerlerde dolaşmak bize o eski anılarımızı hatırlattı. Halen o günleri arar ve hasretle anarım. Kim bilir beklide bu yüzden ayakalarımız bizi oralara kadar götürüyor. Kırk kuyuda bizim arazi Akmanastır’lılar ile (Gökçekentliler) arazisi ile sınır olduğundan hep otlak kavgası yapardık eskiden beri, şimdilerde ne otlak kavgası ne bilmem ne kavgası kalmış, hiçbir şey yok, in cin top oynuyor o dağlarda, bir tek Kafarların iki tat (konuşamayan) kızları hariç tabi… Bu tat kızlar bizim çocukluğumuzdan beridir oradalar ve halen orada yaşamaya devam ediyorlar. Sanırım geç sonbahara kadarda orada kalıyorlar. Yolumuz onların obalarına düştü, ıssız koyaklarda bir canlının varlığını görmek onları çok sevindirmişti. Bizlere su ikram ettiler, ellerimizde çay ve kekik çuvalını görünce içlerinden bir tanesi bizlere çay, kekik ve kır çiçekleri topladı. Beklide hayatı boyunca hiç kimseden bir çiçek almamıştır, elinde çiçekle bize poz verdi ve çok mutlu görünüyordu. Allah yardımcısı olsun ve mutluluğu her daim devam etsin. Bu şiiri de bu güzel ve dost canlısı insana armağan ediyoruz. ------------------------------------------------------------------ Bilgi; Hacı ve Osman iki kardeştir, Her ikisi de çobanlıkla geçimlerini sağlıyorlardı. Kafar Hacı'nın 8, Osman'ın ise 14 çocuğu var, bu çocukların biri erkek olmak üzere toplam 13'ü tane kızı vardır. İşte tat olan kızlar da en küçükleridir Çobanlığı da sadece bu iki kızları yapmıştır. Kafar Osman kızların otlatıp çoğalttığı sürülerden nerde ise her yıl bir tarla almış. Gökçekent’in en varlıklı aileleri arasında yer aldı. Kardeşi Kafar Hacı’nın aynı yaşıtlarda bir kızı bahar aylarında oğlak taşırken Nadire Köprüsünden düşerek ölmüş, Kafar Osman'ın bir kızı aynı mevkide çobanlık yapan Güneyli Gurtlar'ın oğluna kaçmış.
Hasan KÖKSOY - 23 .08.2007 - KIRKKUYU Bu haber 1926 defa okunmuştur.
|
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA |
||||||||
© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Altyapı: MyDesign Haber Sistemi |