Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Memleket Özlemi-Mustafa Yiğit

Tarih 26 Mayıs 2010, 17:18 Editör Kazancı Haber

Karaman Ermenek ilçesinde 1956 yılında Dünyaya geldim, İlkokulu doğduğum yer olan Kayaönünde bitirdim, Orta ve lise öğrenimimi Ermenek’te tamamladım.

Memleket Özlemi

Manavgat belinden
Gülümsüyor Gezende barajı.
Yansıyor karşıdan, çinko çatılar.
Kor gibi düştü yüreğime
Yuva sıcağı.
Yaklaştıkça yükselen baca dumanları.
Özlemimdir
Memleketimin, ahşap evleri.

Kıvrım kıvrım yollar.
Geçiyoruz
Evsin, Çamlıca, Kayaönü.
El sallıyor köylüler.
Durakla usta, Körkuyu belinde
Selamlıyor bizi kale.
Görünüyor memleketim.

Kuzeyde Bozdağ, Teke çatı
Güneyde Gülnar ile Zeyve pazarı
Kuşatmışlar güzellikler diyarını.
Coşmuş Göksu nehri
Hayat veriyor vadiye
Yer ediyor gönüllerde.
Bas gaza usta
Bizi bekler memleketim.

Kekik yavşan kokar dağları.
Giyinmiş süslenmiş
Elma kiraz bağları.
Coşku dolu, batırıkla ceviz bayramı.
Çocukluğum, özlemlerim, memleketim.

Uzat turu usta
Tekke'den meydan'a doğru
Bakalım tarihine
Parasmoli’de, Tol medrese'de
Gezelim, görelim
Bağrında taşıdığı medeniyetleri
Kültür kokar, tarih yatar
Memleketim, Ermenek.

Orta ve lise yıllarında şiir yazmaya başladım. Yarışmalara katılıp, ödüller aldım. O yıllarda yerel gazetelerde şiirlerim yayınlandı. 78–79 öğretim yılında Ermenek Orta Köy'de vekil öğretmenlik yaptım. 1979 yazında MTA Genel Müdürlüğü, Orta Anadolu 2.Bölge Müdürlüğü/Konya'da göreve başladım. 1980 yazında naklen MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü'ne atandım. Emekli oluncaya kadar göreve burada devam ettim.
Çalıştığım süre içinde, sosyal aktivitelerde ve sendikal hareketlerde aktif yer aldım. KESK'e bağlı Maden-Sen de kurucu üyelik ve uzun süreli il temsilciliği görevlerinde bulundum. ESM Adana Şubesi yönetim kurulu üyeliklerinde görev aldım.

Bu süre içerisinde, çalışırken, Açık Öğretim Fakültesi, İşletme Bölümü'nden ön lisans diploması aldım. Bu yıllarda da şiir yazmaya devam ettim. 2004 yılında Şef olarak çalıştığım kurumdan emekli oldum,  Adana'da yaşıyor Evli ve bir çocuk babasıyım

Ne anlatsam azdır bu yaşlı şehir için. Çocukluğum, öğrencilik yıllarım, yetmişli yılların en hareketli günleri bu şehirde geçti. Ülkemizin dört bir köşesinde birçok yer gezdim, çok şehirler gördüm. Memleketim diye söylemiyorum, bir yaşam kaymağı, bir güzellik abidesi Ermenek. Kazancı, Zeyve, Üç bölük, arada boz bulanık akan Göksu nehri. 

Torosların arasında meyve bağlarıyla süslü, yemyeşil ormanlarla çevrili, gelinlik kız gibidir. Gezdikçe, nefes aldıkça ferahlatır rahatlatır insanı. Bilirim duyarım, yeni tayin bir memur hep ağlayarak gider.  Yaşadıkça, gördükçe, o sıcakkanlı insanları tanıdıkça, dönüşte ağlayarak ayrılır. Özlemle yaşarlar o güzellikleri, hep anlatırlar.

Bizde uzaklarda hep anlatırız o güzellikleri, dağları, çiçeli kırları, binlerce yıllık tarihi yerleri hatırladıkça sevgi dolar gönlümüze, döneriz diye umut dolar yüreğimize.

Selam sana uzaklardan Ermenek

Selam sana, Kazancı, Üç Bölük, Zeyve Pazarı.

Selam sana, Güney Yurt, Balgusan

Selam sana, Kayaönü, Çamlıca

Selam sana, güzellikler diyarı

Memleketimin dört bir yanı.

 

Mustafa Yiğit - Nisan 2006-Ermenek 

Bu haber 1456 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Şiirlerimiz / Şairlerimiz

SEVDA-Hayrettin Demirtaş

SEVDA-Hayrettin Demirtaş Hayrettin Demirtaş - Şiiri

BEN DOĞDUĞUM YERİM - Şiir

BEN DOĞDUĞUM YERİM - Şiir Baktım hep sen varsın türkülerimde Memleketim, memleketim., memleket Baştan sona sensin öykülerimde Memleketim, ...
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2025 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. Ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi