Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Üzümlerimizi Hangi Niyetle ve Nasıl Tüketmeliyiz.?

Üzümlerimizi Hangi Niyetle ve Nasıl Tüketmeliyiz.?

Tarih 23 Temmuz 2010, 00:29 Editör İbrahimDemirtaş

Harvard Üniversitesi'nden Erdoğan'a "üzüm" darbesi.

ÜZÜMLERİMİZİ HENGİ NİYETLE VE NASIL TÜKETMELİYİZ?
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün Küresel Sigara ile Mücadele 2010 Yılı Özel Ödülü'nü aldığı törende yaptığı konuşmada alkolün meyvelerden elde edildiğini bu sebeple içki yerine meyve yenebileceğini söyledi.
 
Erdoğan'ın tartışma yaratan sözleri şöyle: ''Ben bugüne kadar objektif bakan hiç bir tıp dünyasının temsilcisinden bir defa bu işte bu faydalıdır diyeni görmedim. Bazen inadına 'belli bir miktar da alırsa faydalıdır' diyenler var.
 
Harvard Üniversitesi'nden Erdoğan'a "üzüm" darbesi.
 
Harvard Tıp Fakültesi tarafından her yıl yayınlanan sağlıklı beslenme kılavuzunun 2010 versiyonunda, bilimsel araştırmaların günde 1-2 kadeh alkol tüketmenin hem uzun yaşamın hem de zihinsel gerilemeyi engellemenin sırrı olduğunu gösterdiği belirtildi.

Los Angeles Times gazetesinde yayınlanan ve Harvard Üniversitesi uzmanları tarafından hazırlanan yeni kılavuza göre, ılımlı şekilde tüketilen alkol insanı birçok hastalıktan tutarak uzun yaşamasını sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre hem kadınlarda hem de erkeklerde günde bir-iki kadeh içilen alkol, vücutta koruyucu bir etki yapıyor, kalp hastalıkları, diyabet, felç riskini azaltıyor. Alkol tüketenler tüketmeyenlere oranla daha fazla yaşıyor, zihinsel gerilemeleri de yavaş oluyor.
Başbakan Erdoğan'ın 'Alkol meyveden elde ediliyor, içki yerine meyve yiyin' sözleri Twitter'da en çok yorum yapılan konulardan biri oldu.
Bütün Manavlarını Dolaştım  bu akşam Doldur Be Zerzevatçı..
Abi bir üzüm parası be... 
Şarap alamıyorsanız üzüm yiyin
Şarap bulamıyorlarsa üzüm yesinler
Adamın hası üzüm yerken belli olur
Hadi bakalım... Bu akşam yeşil üzüm mü yesek, Tekirdağ üzümü mü?
Son tesellim üzüm oldu...  Gibi yorumlar yer aldı.
 
 
Bölgemizde ürettiğimiz üzümlerimizi alkol ihtiyacımızı karşılamak niyetine mi yiyeceğiz? Eğer ki bu niyetle yersek üzüm yemek günah olmayacak mı?
 
Harvard üniversitesinin tespitleri alkolün ılımlı olarak alınması sağlıktır diyor.
Zaten bizim halk arasında az yada çok  alkol alan derdimden ya da kederimden içiyorum demez şifa niyetine içiyorum derler.
 
Oysa biz üzümlerimizi çok yiyerek alkol ihtiyacımızı karşılamak gibi bir niyetimiz olmamalıdır.Çünkü ne kadar üzüm yersek ne kadar alkol almış oluruz bilemiyoruz.
Bölge halkı olarak bizler üzümlerimizi mevsiminde mevsimsel olarak yer tüketemediğimiz üzümlerimizi de  kuru üzüm ve fırınlarda pekmez olarak kaynatıp kışın hem sağlık şurubu niyetine tatlı olarak tüketiyoruz.
 
Yâda üzümlerimizi Ermenek ilçemizde Ermenek pekmez helvası ve tak tak helvası olarak üretip ve tüketiyoruz.
 
Bizler şunun bilincinde olmalıyız alkol sağlığımız için şifa gerektirdiği durumlarda şifa niyetine alkol almaktan kaçmamalıyız.
 
Bağımızdaki yetişen salkım üzümlerimizi de alkol ihtiyacımızı karşılamak niyetine tüketmeyelim
Hem günaha gireriz hem pekmezsiz ve helvasız kalırız. Saygılar.
 
         
 
                                                                                         İbrahim Demirtaş  / Mersin
 
 

Bu haber 1628 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel Haberler

Mevlüt Akgün Karaman Belediye Başkan Adayı Oldu.

Mevlüt Akgün Karaman Belediye Başkan Adayı Oldu. AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün oldu.

Oktay Toptaş Muhtar Adayı Oldu

Oktay Toptaş Muhtar Adayı Oldu Oktay Toptaş Yukarı Mahalle Muhtar Adayı Oldu
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi