| ||||||||||
| ||||||||||
EN ÇOK OKUNANLAR |
Ermenek Barajı Santral ihalelerinde en yüksek tutarı elde etti.
HES Özelleştirme ihalesinde en yüksek bedelle özelleşen barajlardan biride Ermenek Barajı oldu. Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santrallerinin (HES) Özelleştirme maratonu tamamlanıyor. 19 gruba ayrılan, 52 adet HES'in özelleştirilmesi süreci, sona erdi.
HES ihaleleri, toplam 613 teklifle yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği özelleştirmeler oldu. Söz konusu ihalelerin açık artırma tur sayısında da 283 turla rekora ulaşıldı. Elektrik Üretim A.Ş'ye ait hidroelektrik santrallerinin, 49 yıllığına işletme hakkının devredileceği Özelleştirme ihalelerinde, yatırımcının en fazla ilgi gösterdiği HES, Kütahya'da yer alan Kayaköy (Grup 3) HES oldu. Söz konusu ihalelerin açık artırma tur sayısında da 283 turla rekora ulaşıldı. 19 grup içinde yer alan akarsu santrallerinin ihalelerinde, en fazla açık artırma turunun gerçekleştiği nihai pazarlık görüşmesi, Isparta'da bulunan Kovada 1 ve Kovada 2 HES'lerinin ihalesi oldu. Söz konusu ihalede, 283 adet açık artırma turu gerçekleşti. Akarsu santral ihalelerinde en yüksek tutar ise Bozkır, Ermenek ve Göksu (Grup 7) HES'lerinin Özelleştirme ihalesinde elde edildi. Söz konusu ihalede en yüksek teklifi 86,4 milyon dolarla Fırat Enerji Üretim Otoprodüktör A.Ş verdi. HES'lerin Özelleştirme maratonu da yarın yapılacak olan Konya'da bulunan Dere ve İvriz HES'lerinin (Grup 8) nihai pazarlık görüşmesiyle tamamlanacak. Dere HES'inin kurulu gücü 0,600 MW, İvriz HES'inin ise 1,040 MW. Bu arada, Osmaniye'de bulunan Değirmendere, Karaçay ile Hatay'da bulunan Kuzuculu santrallerinin yer aldığı (Grup 11) ile Sivas'ta bulunan Koyulhisar ve Samsun'da bulunan Ladik-Büyükkızoğlu santrallerinin yer aldığı (Grup 12)'nin Özelleştirme ihaleleri daha sonra yapılacak. Özelleştirme ihaleleri, söz konusu HES'lerden birinin afet bölgesinde yer alması ve bir diğerinin kaya anıt olması nedeniyle sorunların çözümlenmesinin ardından gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, güçlendirme çalışmalarının yapılması ve gerekli izinlerin alınması gerekiyor. (Anadolu Ajansı) 23.05.2010 10:19 Bu haber 3686 defa okunmuştur.
|
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA |
||||||||
© 1999 - 2025 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. Ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Altyapı: MyDesign Haber Sistemi |