Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Belediye Başkanı Çadırları Yıktı

Tarih 18 Mayıs 2016, 22:44 Editör Naci Sözen

18-05-2016 günü Karaman'a bağlı AKP'li Kazım Karabekir Belediyesi Sarıkeçili yörüklerinin geleneksel göç kervanı şenliğini basarak, çadırlarını yıktı ve gelen misafirleri darp etti. Baskını da bizzat belediye başkanının yürüttüğü belirtildi.

Karaman'ın Kazımkarabekir İlçesi sınırlarında gerçekleştirilen Yörük Şöleni'nde yapılan konuşmalarda hükümet eleştirilince, Belediye Başkanı AKP'li Ali İhsan Alanlı, şenliğe verdikleri desteği çektiklerini açıkladı. Başkan Alanlı'nın talimatı üzerine belediye tarafından bölgeye getirilen su tankeri, çöp konteynerleri, jeneratör ve kurulan çadırlar, görevlilerce götürülmek istendi. Bölgede bulunan Sarıkeçililer ise olaya tepki gösterdi. Çıkan tartışmalar arasında işçiler malzemeleri götürdü.

Mersin'in ilçelerinden yola çıkan Sarıkeçili Yörükleri, Karaman'a geldi. Develeri ve keçileriyle Kazımkarabekir İlçesi sınırlarında bulunan Hacıbaba Dağı'nın eteklerine konuşlanan Yörük aileleri, 11. Sarıkeçililer Geleneksel Göç Kervanı Şenliği için Çoka Çeşmesi'nin başında toplandı. 14 Mayıs Cumartesi yapılan şenlik günü, bazı konuşmalarda, hükümet aleyhine konuşulurken, göçebe kültürünün yok edilmek istendiği, obaların konakladığı yerlerdeki suların kullanıma izin verilmediği ve göçebelerin her gittiği yerde bu tür sorunlarla karşılaştığı yönünde sözler söylendi.

Bunun üzerine şenliğe katılan Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, tepki gösterdi. Başkan'ın talimatı üzerine belediye tarafından bölgeye getirilen su tankeri, çöp konteynerleri, jeneratör ve kurulan bazı çadırlar, görevlilerce götürülmek istendi. Bunun üzerine bölgede bulunan Sarıkeçililer olaya tepki gösterdi. Çıkan tartışmalar arasında Belediye Başkanı Alanlı şenlik alanından ayrılırken belediye işçileri de malzemeleri götürdü.

Ertesi gün de Yörüklerin içerisinde bulunan Oğuzhan Çoban, şenliğe gelen misafirlerini otobüse binmeleri için Kazımkarabekir'e götürürken, belediye çalışanları tarafından yolu kesildi. Çıkan tartışmada belediye çalışanları Çoban'ı tartakladı. Yaşanan bu olaya jandarma el koyarken, soruşturma başlatıldı.

Bu haber 1267 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel Haberler

Mevlüt Akgün Karaman Belediye Başkan Adayı Oldu.

Mevlüt Akgün Karaman Belediye Başkan Adayı Oldu. AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün oldu.

Oktay Toptaş Muhtar Adayı Oldu

Oktay Toptaş Muhtar Adayı Oldu Oktay Toptaş Yukarı Mahalle Muhtar Adayı Oldu
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2025 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. Ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi