Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Kazancıda Organik Tarıma Geçiş

Kazancıda Organik Tarıma Geçiş

Tarih 12 Mayıs 2015, 00:51 Editör Kazancı Haber

Kazancıda "Organik Tarım; üretimini yapmak amacıyla 13 Mayıs 2015 günü üreticileri bilgilendirme toplantısı yapılacak.

İlk toplantı; Çatalbadem Mahellesi Merkez Kahvehanesinde Saat:13:00
ikinci toplantı; Kazancı Merkez Mahallesi Kahve ve Belediye Toplantı salonu

Kazancı Habere konuşan; Hasan Köksoy Karaman Ermenek Kazancı kasabasında başlattığı “organik tarım” girişimciliği ile ilgili olarak 13 Mayıs 2015 günü Kazancıda yapacakları toplantı hakkında bilgiler verdi. 

 

Köksoy; Kasabamız çiftçilerinin emeğinin karışığını alabilecekleri bir üretim modeli geliştirdiklerini ve son yıllarda çevresel faktörlerden artan sağlıksız koşulların ve hastalıklarının artmasından dolayı, çiftçilerimizin atadan tohumlarla geleneksel üretim kültürümüzden uzaklaşıldığının altını çizdi.

 

Geçen yaz kasabamızda organik tarımla ilgili olarak üreticilerimizle yapılan görüşme sonucunda çiftçilerimizin ürün yetiştirme, ilaçlama ve pazarlama konusunda yanlış uygulamaların ve eksikliklerin olduğunun tespit ettiğini, üreticilerimizin sıkıntılarının bir an önce gidermek için organik çalışmalarına hız verdiğini söyledi.

 

İstanbul'da bulunan organik firmalar ve sivil toplum kuruluşları bir kaç yıldır görüşmelerini sürdüğünü ve kasabamız tarım alanındaki zorlukların tespit ettiğini dile getiren Köksoy, amacının Kasabada organik tarım yaparak bahçelerimizde en az miktarda ilaç ve gübre kullanımının sağlanması, çevre, toprak ve su kirliliğini önlemek olduğunu söyledi.

 

İstanbul’dan Organik firması ile anlaşmaya sağladığını belirten Köksoy: 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü Kazancı Kasabamızda kontrol sertifikasyon kuruluşu ve organik firma yetkililerinde katılacağı bir istişare toplantısı yapacaklarını bildirdi.

 

İlk toplantı; Çatalbadem Mahellesi Merkez Kahvehanesinde Saat:13:00

ikinci toplantı; Kazancı Merkez Mahallesi Kahve ve Belediye Toplantı salonu saat:18:00

İrtibat; Hasan Köksoy;

 

Toplantı sonunda organik tarıma geçen çiftçilerimize, organik ilaçları dağıtılarak ilaç kullanım ve uygulama aşamaları hakkında bilgiler verilecek. Çatalbadem Mahallesi ve Gökçeler Mahallesi Kabasakız mevkisindeki üreticilerimizin meyve bahçeleri gezilecek.

Organik tarıma geçmek isteyenler; çiftçi kayıt belgesi, Tapu ve kimlik fotokopisini hazır etmeleri durumda ilerleyen günlerde anlaşma yapabileceklerdir.

 

Anlaşma yapan çiftçilerimize firma tarafından

Ücretsiz organik tarım ilaç verilecek

Hasat zamanı tüm ürünleri satın alacak.

Bakanlık tarafından dönüm başına 70 TL destek ödemesi onaylayacak.

 

Hasan Köksoy: özellikle Kiraz, Elma, Üzüm başta olmak üzere, tüm meyve bahçelerini organik tarım kapsamında değerlendirilerek son yılarda aroması ile bölgenin en iyi çileğini yetiştiren çiftçimizle de organik çilek üretimi ilgili anlaşma yapılabileceğini belirtti.

 

Ayrıca Köksoy; bu yıl kasabamız yayla meyveleriyle birlikte 200 ton Kiraz ve 500 ton Elma hedeflediklerini ve bir kaç yıl içinde de bütün kasaba ve civar köyleri de organik tarım sertifikalı üretim yapan tarım arazileri haline getirmek olduğunu ve üreticilerimizin bakanlığımızın verdiği desteklerden ve AB vb. diğer desteklerden de daha fazla sayıda faydalanmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca; Kasabamızda anlaşma yapılan organik tarım belgeli çiftçilerimize dekar başına Tarım Bakanlığı tarafından 2015 yılı için belirlenen 70 Türk Lirası destekleme verdiğini söyledi.

 

Son olarak, İlk kez Kazancıda organik tarımla ilgili ciddi bir girişim yapıldığını belirten Köksoy; üreticilerimiz gerçekten hakkettiği emeklerin karşılıklarını alacaklarını belirterek bu konuda bilinçli olarak destek veren üretici çiftçilerimize ve sertifikasyon firmasına çok teşekkür ediyorum dedi.

Bu haber 2414 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Tarım / Hayvancılık

Çiftçilere Toprak Analizi Uyarısı

Çiftçilere Toprak Analizi Uyarısı KZO Başkanı Mehmet Bayram: “Toprak Analizi İle Gübre Maliyetlerini Düşürebilirsiniz

Ermenek Ziraat Odasından Duyuru

Ermenek Ziraat Odasından Duyuru Değerli üyelerimiz Odamız tarafından yumurta tavuğu temin edilecektir.
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2025 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. Ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi