Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Komşumuz Gökçekent Köyüne Sera

Komşumuz Gökçekent Köyüne Sera

Tarih 10 Kasım 2012, 16:59 Editör Hasan Köksoy

Karaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Tarımsal arazi varlığının sınırlı olduğu köylerimizde çiftçilerimizin alternatif üretim metotlarına yönelerek gelir kaynaklarını çeşitlendirmeleri konusunda çaba gösterdiklerini ifade etti.

Tarım İl Müdürlüğümüzün gayretleri sonucunda Merkez İlçe Narlıdere köyünde 4 adet, Yukarıkızılca köyünde 2 adet, Çatak köyünde 2 adet, Ermenek İlçesi Katranlı köyünde 4 ve Gökçekent Köyünde 2 adet olmak üzere 936 m2’lik alanda toplam 14 adet sera kurulduğunu ifade etti.

Karaman’da çiftçi gelirlerinin ve refah seviyesinin yükseltilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Elvan, özellikle dağ köylerimizde küçük alanlardan daha fazla yararlanmak gerektiğini belirterek kırsal kalkınma projeleri kapsamında projeler hazırlandığını söyledi. Bu projeler kapsamında lokal alanların sulu tarıma elverişli hale getirilmesi ve bu alanlarda o yöreye uygun kiraz, ceviz, elma ve çilek yetiştiriciliğinin yapılabileceği bahçelerin tesis edilmesi alternatif bir gelir kaynağı olarak çiftçilerimizin gelir düzeyini yükselteceğine vurgu yaptı.

Bu haber 1486 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Tarım / Hayvancılık

Çiftçilere Toprak Analizi Uyarısı

Çiftçilere Toprak Analizi Uyarısı KZO Başkanı Mehmet Bayram: “Toprak Analizi İle Gübre Maliyetlerini Düşürebilirsiniz

Ermenek Ziraat Odasından Duyuru

Ermenek Ziraat Odasından Duyuru Değerli üyelerimiz Odamız tarafından yumurta tavuğu temin edilecektir.
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi