Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

KAR HOŞAFI

KAR HOŞAFI

Tarih 11 Temmuz 2011, 17:38 Editör İbrahimDemirtaş

Haziran da sıcakların artması ile kar hoşafı çok sevilen ve aranan bir yiyecek.

 
Kar hoşafı eski deyimi ile pekmezli kar Kasabamızda bahar aylarında karların erime mevsiminde yayladan getirilen kar pekmezle karıştırılıp yenirdi. Bahar ayında biraz soğuk olsa da yinede yemeye değerdi.
 
Bu kar pekmezleyip yeme işi Haziran sonuna kadar devam ederdi.
Haziran da sıcakların artması ile  kar hoşafı çok sevilen ve aranan bir yiyecekti.
 
Haziranda kar olurumuydu derseniz evet olurdu.
Kırk kuyu yaylamıza giderken Çömlekçiden sonra Kovanlığı geçince o bölgede kar kuyusu dediğimiz ve bildiğimiz bir kuyu vardı.
 
Kışın kuyuya dolan kar Haziran sonuna kadar tükenmazdi.
Hatta kar yazın erken bitmesin diye Kasaba halkı etraftan büyük kar toplarını  bu kuyuya doldururlardı ve işe de yarardı.
Haziranda kar kuyusunda kar getirip pekmezli kar veya kar hoşafı yapıp yiyen varmı? Onu bilemiyoruz.
Biz gurbette olsak ta bu tadı  bildiğimiz için bunlardan vazgeçemiyoruz.
 
Sağ olsunlar Annemiz Babamız mevsimine göre bizlere köy tür yiyeceklerde gönderiyorlar ama bildiğiniz gibi Mersin’e kar yağmaz.
Kazancıdan Mersin’e karda gelmez.
Pekmez var kar yok o zaman biz  kar hoşafı yemeyecek miyiz?
Elbette yiyeceğiz.
 
Mersin’e kar yağmasa da Haziran sonuna kadar Torosların zirvesinden  kamyonetle kar getirip satıyorlar.Alıp kar hoşafımızı yapar ve yeriz.
 
Haziran dan sonra Temmuz sıcağında da kar hoşafı yiyelim dedik ve aldığımız kar’ın birazını pekmezleyip dolaba koyduk bu gün çıkarıp yedik bu Temmuz sıcağında çok güzelde oldu ve işe yaradı.
 
      
 
Bu yıl geçti artık bence seneye sizde  deneyin saygılar.
 
 
                                   İbrahim Demirtaş 11.07.2011 Mersin
 
 
 
 

Bu haber 1417 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kazancı Kasabası Hakkında

Kazancı Göletinde Sona Gelindi

Kazancı Göletinde Sona Gelindi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Kazancı beldemiz sınırları içerisinde...

Kazancıda Bademler Çiçek Açtı

Kazancıda Bademler Çiçek Açtı kasabamızda Ocak ayında Kış ortasında bademler ağaçları çiçek açtı.
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2023 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi