Kazancı Haber (.Bir haberden daha fazlası.)
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM FORUM

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Alanya İl olursa Kazancı bağlansın mı




Tüm Anketler

Silifke ve Anamur il olabilir

Silifke ve Anamur il olabilir

Tarih 19 Ocak 2011, 09:19 Editör Kazancı Haber

AK Parti ve MHP milletvekilleri 4 yeni il kurulması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdiler.

Kanun teklifleri ile Diyarbakır’ın Ergani, Mersin’in Silifke ve Anamur, Konya’nın da Akşehir ilçesinin il yapılması isteniyor.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Osman Aslan, Ergani ilçesinin il yapılmasını istedi ve halen Diyarbakır’a bağlı olan Çermik, Çüngüş, Dicle ve Eğil ilçeleri ile Elazığ’a bağlı bulunan Maden ilçesinin yeni kurulacak Ergani iline bağlanmasını istedi.Halen Ergani ilçesinin köyleri ile birlikte 109 bin nüfusu bulunuyor.

MHP Mersin milletvekilleri Kadir Ural ve Behiç Çelik de halen Mersin’e bağlı bulunan Silifke ve Anamur ilçelerinin il yapılmasını istediler. 400 bin nüfuslu Silifke’ye Mersin’in Gülnar ve Mut ilçeleri ile yeni kurulacak Uzuncaburç ilçesinin bağlanması önerildi. Mersin’e 230 kilometre uzaklıkta bulunan Anamur ilçesine ise Mersin’in Aydıncık ve Bozyazı ilçeleri ile yeni ilçe yapılacak Kazancı ve Kalediren’in bağlanması istendi.

MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı da, 200 bin nüfuslu Akşehir ilçesinin il yapılıp, halen Konya’ya bağlı olan Çeltik, Doğanhisar, Tuzlukçu, Yunak ve Sultandağı ilçelerinin bağlanması öneriliyor. Kanun teklifleri TBMM İçişleri ve Plan Bütçe Komisyonlarında ele alınacak. 

Kaynak:İHA

Bu haber 1552 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel Haberler

Mevlüt Akgün Karaman Belediye Başkan Adayı Oldu.

Mevlüt Akgün Karaman Belediye Başkan Adayı Oldu. AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün oldu.

Oktay Toptaş Muhtar Adayı Oldu

Oktay Toptaş Muhtar Adayı Oldu Oktay Toptaş Yukarı Mahalle Muhtar Adayı Oldu
Demokrasi Kazansın01 Nisan 2024

HABER ARA


Gelişmiş Arama

© 1999 - 2025 haber sitemize girilen ve yüklenen yazı, bilgi belge, içerik ve fotoğrafları Kazancı haber her türlü basım yayın kitap broşür vb işlerde kullanabilir sahipleri bu konuda muvakatname vermiş sayılır. Ayrıca sitede yayınlanan her türlü veri kazancı haberden izin almadan kullanılamaz. Haber, Köşe Yazıları ve yorumların sorumluluğu sahiplerine ait olup, sitemiz bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi