mayıs ayının ilk haftası kazancıya gitmiştim.duyduğuma göre gölet yapımı için bakanlıktan gölet yapılması için bir heyet gelmiş yer istemişler sanırım değirmen alanında bir yer talep edilmiş. kazancı belediyesi ise değirmen önünde 3000 ton civarında bir havuz yapılmasını istemiş havuzun gece su dolması gündüzde dolan suların arıklara verilmesi uygun olacağı hakkında talebde bulunmuş neticede anlaşamamışlar gele heyet geri gitmiş. kazancıya tarım için bir gölet yapılacaksa değirmen alanını yapılacak göletin hangi araziye fayda sağlayacağı belirsiz o havzanın altında çok az bir tarım arazisi var. . derekahvenin altına yapılacak havuzun da pek bir faydası olacağı söylenemez hesaplamalara göre havuz 3000 ton su alacak ve bir akşam 7 de su verilecek sabah 7 de dolacak. vatandaş.sadece gece suyundan kurtulacak millet yine araziler susuz kalacak susuzluktan milletin zebzesi değil ağaçları kuruyacak.öncedende ortalama 20 günde sulanıyordu araziler havuz yapılıncada 20 günde sulanacak . kasabamızın tarımını güçlendirecek isteyen istediği zanan arazisini sulucayak bir proje yapılacaksa aybahamın kış boyu boşa akıp giden sularını bir yerde toplayıp daha sonra tarım arazılerini yeteri kadar sulamak amacı ile kullanılacaktır.bunu gerçekleştirmek için geniş bir alana ihtiyaç vardır. benim fikrimi tekrar sunuyorum bunun için en uygun yer dedenin bulunduğu yer. Buraya 20 metre yüksekliğinde bir set yapıldığında 1,000,000 tono yakın su toplanır . bu sular yaz boyu tüm kazancının tarım arazilerini sular su nöbeti 30 günde değil isteyen istediği zaman sular. Hem aybahamın boşa giden suları buraya aktarılır hem yaylaların yağmur ve kar suları boşu boşuna akıp gitmez..Bellimi olur belkide bir gün gerçekleşir.
Kazancı yörenin en geniş ve en verimli arazilerine sahip. fakat sulama sularının yetersiz olması sebebi ile bu verimli arazilerden gereği gibi faydalanamıyor. Birçok yerde sulama suları ayda bir bazende 40 gün gibi bir zaman aralığı ile araziler sulanmaktadır.Bu kadar uzun bir süre içinde yetiştirilmekte olan sebzeler değil ağaçlar bile suzuzluktan kurumakta ve gereği gibi tarım yapılamıyor. Şimdi bu gölet yapılma haberini okuyunca aaahh keşke dedimm keşke böyle bir hizmez yapılsa.Böyle bir düşünceleri için sy Milletvekilimiz LÜTFİ ELVAN beye teşekkürlerimi sunarım.Gölet yapılması için hep benim hayalimde bir yer vardı baze derdim keşke imkanım olsa şuraya bir gölet yaptırabilsem. Burası nere derseniz aybahamın hemen yukarısında dede dediğimiz yer var.Burası kışın hem kırdan taraftan gelen yağmur ve kar suları hem alan tarafı hemde burçak alanı tarafı yani tum suların kesiştiği bir alan üstelik çok geğiş bir havzaya sahip.Gerekirsede aybahamın suları kış boyu boşuna akıp gider .Bu boşa akıp giden sular jeneratörle buraya aktarılıp değerlendirilebilir.
Bu bölge içerisinde bir kaç arazi var sadece bunlar istimlak edilecek ve Rahmetli Habib Ünlü ve rahmetli Katım Tombulun yeri arasına bir set çekilerek gayet geniş bir gölete kavuşabiliriz. Ben buranın alt yapısınında gayet sağlam olduğunu düşünüyorum. Üstelik burası tüm kazancı arazilerini sulayaca bir yer. Syn Belediye başkanımız Uğuz Tekin,in de böyle bir projeyi destekleyerek iyi bir hizmete vesile olacağını biliyoruz. kazancı kasabasının böyle bir hizmete acil ihtiyacı var. Bu konuda kazancı halkını düşünen ve emeği geçen herkeze sonsuz teşekkürler.
Beldemize yapılması planlanan GÖLET rakım olarak KAZANCI'dan daha yüksek bir alanda olması gerekir. Yüksek kesimde Göleti besleyecek kadar akarsuyumuz yok. Göleti besleyecek su, yağmur/ kar suyu mu olacak, sondaj mı yapılacak yoksa Baraj suyundan mı Yararlanılacak? Bu durumda uygun bölge neresi olabilir? Fikri ve bilgisi olanlar paylaşımda bulunsunlar. Hatta site yöneticilerinin bu konuda bir anket çalışması yapmasının doğru olacağını düşünüyorum. Proje gerçekleşirse Beldemiz insanlarının çok büyük bir sorunu giderilmiş olacaktır. Garin ile Aybaham arasındaki bölgenin GÖLET için aklıma gelen ilk bölge. Kazancı ve bağlısı tüm Mahallelerinde sulanmayan hiçbir arazi kalmamış olacaktır. Bu tabi ki teknik ve mühendislik isteyen bir konu. İnşallah proje gerçekleşir.