İbrahim Demirtaş (0) 22 Mart 2011, 23:24 Yöneticiye Bildir +1  -1


Sevgili Serkan kardeşim ben yazılarımı yazarken okuyucularımın yazılarımı hep iyi yönde eleştirsinler diye bir beklentim yok her türlü eleştiriye açığım ve hoşgörü ile karşılarım ve yorumların için teşekkürler.

Ülkenin bu kadar gelişmesi bazılarının canını sıkıyor ve yok sağlık yok su bu diye bahane uyduruyorlar söylemine katılmıyorum.
NEDENMİ?
Gelişmiş ülkeler kendi santrallerini kendileri yapıyor ve onlar için halk sağlığı ön planda olduğu için turizm cennetine ve deprem bölgelerine doğa harikası yerlere nükleer santral kurmazlar.

Nasıl oluyor da biz gelişmiş bir ülke olarak nükleer santralde Çernobil kazasını yaşayan Ruslara santral yaptırıyoruz?

Türkiye'de 20-30 TL olan et fiyatı.
Komşularımız.
Bulgaristan'da 9-12 TL
Yunanistan'da 14-15 TL'den satılıyor.

Yaşadığımız topraklar bir tarım ve hayvancılık Ülkesi olmasına rağmen biz.
NEDEN?
NİÇİN?
İthal et ve pahalı et yiyoruz? Sormak isterim. Pahalı et yememiz ülkenin gelişmesi ve bizim canımızın sıkılmasımıdır?

Bir deprem bölgesi olan Akkuyu ve burada yapılacak olan santral acaba kaç şiddetindeki depreme dayanıklı olacak ve santrallerin atıklarının saklanması için dünyada geliştirilmiş bir teknoloji varmı? Bunların alt yapısı ile ilgili hiçbir söylem ve açıklama yok.

Gelişmiş ülkeler bu enerjiyi tercih ediyor biz niye korkuyoruz? Sorusuna gelince 1974 yılında hazırlanan bir rapora göre 2000 li yıllarda dünyada 4500 adet nükleer santral olacağı düşünülüyordu ve rapor edilmişti 2011 yılındayız dünyadaki nükleer santral sayısı yaklaşık 445 veya 450 peki bu kadar ekonomik ve bu kadar tehlikesiz bir enerji kaynağıysa ki öyle diyorlar.

4050 santral veya daha fazlası
NEDEN?
NİÇİN?
Yapılmadı.

1978 ABD de
1978 Kanada’da
1982 Almanya’da bu tarihlerden sonra yeni bir nükleer santral yapılmadı.
1997 sonra Fransa nükleer santral yapımını askıya aldı.
NEDEN?
NİÇİN?
NİYE?
Japonya’da, 1996 yılında yapılmak istenen nükleer santral için halk referanduma gitti ve nükleer santrale hayır demiş ve yapılmamıştır.

Bizde sık, sık referanduma giden bir ülke olarak bunu da referanduma götürmeyi niye düşünmüyoruz?

Niye nükleere karşısınız anlamıyorum.?
Diye soruyorsun ya oysa hepimiz biliriz ve bilmeliyiz ki

Anayasanın 56. maddesi şöyle der.

Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.

Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.

Vatandaşlık görevim ve ödevim olduğu için
Bir deprem bölgesi olan Akkuyunun kara kuyu olmasına karşıyım.
Saygılar.
serkan toptas (+4) 21 Mart 2011, 13:49 Yöneticiye Bildir +1  -1
ve radyasyondan korkuyoruz. Kazancı da yok mu öteyakada. bu kadar korkuyoruz madem köyümüzün halkı neden para karşılıgında o tarlayı kiraladı. Okulların çatı katlarında en sık ziyaret ettigimiz caddelerde bile çoğu yerde baz istasyon var kimse sesi çıkmıyor. Ülkenin bu kadar gelişmesi bazılarının canını sıkıyor ve yok sağlık yok su bu diye bahane uyduruyorlar
serkan toptas (+4) 21 Mart 2011, 13:47 Yöneticiye Bildir +1  -1
nükleer santral denize veya su kaynaklarına yakın alanlarda kurulmak zorunda.Japonya örneğina bakacak olursak suya uzak bölge olsaydı şimdiye patlaşmıştı.Biz ne kadar strajetik konumunu tarşakta yasalar,mühendisler mimarlar bu bölgeyi daha önceden incelemişlerdir. bence mersin akkuyu çok iyi bir tercih. o bölgedeki insanları başka bölgelere taşıyabilirler. baraj altında kalan çavuş köyü gibi.
cihan baysal (-2) 21 Mart 2011, 12:28 Yöneticiye Bildir +1  -1
tamam nükleeri her ülke yapabilir ama onlarda yaşam alanlarına bu kadar yakın yerlere nükleer santraller kurulmuyor,kurulması halinde uzun yıllar boyunca o bölgede yaşayan insanlar radyasyona maruz kalarak çeşitli kanserli hastalıklara yakalanmaktadırlar..Başka ülkelerde yaşam alanlarına uzak yerlere kurulmasına rağmen o bölgede yaşayan insanların kansere yakalnma oranı %72 oranında arttığı görülmektedir..saygılar
serkan toptas (+4) 21 Mart 2011, 08:20 Yöneticiye Bildir +1  -1
niye nüklere karşısınız anlamıyorum. Nükler demek güç demek. bir çk gelişmiş ülkede nükler santral bulunmaktadır.Su kaynakları tükeniyor elektirik ihtiyacı nerden saglanacak. E güneş enerisi var güneş enerjisi bi yazın işe yarar. Zaman gelecek elektirik kıtlıgından her gün zamn zam diye bağıracaklar. Ben karşı degişim sonuna kadar destekçisiyim.